CBS: Dagje uit fors duurder

Het Centraal Bureau van de Statistiek maakte onlangs bekend dat een dagje uit fors duurder is geworden de laatste jaren. Vooral het afgelopen jaar is de prijs van een entree kaartje flink toegenomen. Hierdoor is goedkoop uit met kinderen nog moeilijker geworden.

Uit de cijfers blijkt dat sinds juli 2014 de toegangsprijzen gestegen zijn met gemiddeld 17 procent. In diezelfde periode was de gemiddelde prijsstijging in Nederland zo’n 7 procent. Met name de dierentuinen vragen flink meer voor een entree kaartje. Volgens de dierentuinen komt dit door investeringen in de dierentuin, klimaat vernieuwingen en hogere kosten.

Waarom zoveel betalen voor een dagje uit ?

Ondanks de verhoogde toegangsprijzen op entreekaarten is het niet altijd nodig om zoveel te betalen voor een entree kaartje. Er zijn verschillende spaar- en korting acties waarmee je flink kan besparen op de entree. Maar ook aanbiedingen, die wij bij goedkoopuitmetkinderen.nl op een rij zetten, schelen heel veel geld op een dagje uit.

Goedkoop uit met kinderen

Korting op dierentuin en pretparken

Het Dolfinarium heeft nu bijvoorbeeld een actie, waar je fors minder betaal voor een entreebewijs. Goedkoop naar het Dolfinarium, het scheelt je zo een paar tientjes met het hele gezin. Of wat dacht u van onze lijst met uitjes onder een tientje ? Bezoek leuke parken of dag attracties voor nog geen tien euro per persoon.

Consument wil meer betalen

Op nos.nl valt te lezen dat de consumentenbond maar weinig klachten krijgt over de prijs stijgingen van musea, dierentuinen en pretparken.

“Als mensen bereid zijn dit te betalen, is het gewoon een kwestie van marktwerking. Het is bovendien geen primaire levensbehoefte”, zegt een woordvoerder. De bond kan zich bovendien voorstellen dat ook dierentuinen en musea te maken hebben met toenemende kosten.

(bron; nos.nl)

Maar als wij als consumenten niet klagen, dan zal het entree kaartje alleen maar meer gaan kosten. En daarnaast stijgen ook horeca, parkeer- en vervoerskosten. Niet voor iedereen is een dagje uit dan nog betaalbaar. Gelukkig zijn er voldoende aanbiedingen te vinden, om een dagje uit nog steeds betaalbaar te houden! Dus hou de website in de gaten en volg ons op Facebook!